۱ خرداد ۱۴۰۱، ۹:۵۰

خیاطیان:

باور دولت این است که مردم باید در جریان امور قرار گیرند

باور دولت این است که مردم باید در جریان امور قرار گیرند

مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری گفت: : باور این دولت این است که مردم باید در جریان امور قرار گیرند و مشارکت بیشتری داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد صادق خیاطیان رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری صبح امروز (یکشنبه) در نشست «جریان های حلقه‌های میانی؛ پیشران حکمرانی مردمی» اظهار داشت: دولت خود را موظف به اجرای فرامین مقام معظم رهبری می‌داند. تعیین راهبرد و پرداختن به آن اولین رویکرد ما برای پرداختن به مسأله تبیین است.

وی با بیان اینکه ترویج و توسعه گفتمان دولت یکی از وظایف مرکز بررسی‌های استراتژیک است عنوان کرد: عدالت و جمهوریت به عنوان گفتمان اصلی دولت انتخاب و به آن پرداخته شد و رئیس محترم دولت و مسئولان بر دولتی بودن تاکید دارند.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری افزود: باور این دولت این است که مردم باید در جریان امور قرار بگیرند و مشارکت بیشتری داشته باشد. نباید نسبت به جلوه‌های مختلف این موضوع غفلت وجود داشته باشد و باید برای حضور مردم برای مشارکت بیشتر تلاش صورت گیرد.

خیاطیان تصریح کرد: اگر ما اعتقاد داشته باشیم ظرفیت‌ها و استعدادهای مردمی در بخش‌های مختلف وجود داشته باشد و در سطوح مختلف با مشکلات مختلف روبرو هستیم، اگر واسطه‌هایی باشند که این ظرفیت‌ها را به کار بگیرند موضوع گفتمان دولت تحقق پیدا می‌کند.

وی اضافه کرد: صورت بندی در حوزه گفتمان دولت و مردمی سازی باید تبیین شود. ترجمه این گفتمان به ساحت‌های مختلف نیز از اهمیت زیادی برخوردار است برای مثال باید تبیین کرد مردمی کردن اقتصاد، سیاست خارجی، فرهنگ و… به چه صورت است.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با بیان محور سوم علت پرداخت به حلقه‌های میانی گفتمان، گفت: تاکید رئیس جمهور بر بهره گیری از نخبگان به معنای بسیط آن همیشه مطرح بوده است. ما وظیفه داریم ارتباط‌های نخبگانی را دنبال کنیم. طبقه نخبگان اجتماعی به واسطه توانمندی بالا و سرمایه اجتماعی ای که دارند این قابلیت را دارند که نسبت به شکوفا سازی استعدادهای مردمی کمک کنند.

خیاطیان عنوان کرد: انتظار از این جلسات و رویدادها این است که در سه لایه، حلقه‌های میانی را دنبال کنیم لایه اول لایه گفتمانی است و ما نیاز داریم مبانی حوزه حلقه میانی را تبیین کنیم و توضیح دهیم. به نظر من این امر نیازمند ادبیات مشترک در این حوزه است.

وی با تاکید بر اینکه هنوز نتوانستیم انتظارات خود را در مورد حلقه میانی به خوبی تبیین کنیم، بیان کرد: باید انتظارات خود را به درستی در رابطه با حلقه‌های میانی عنوان کنیم. شناسایی مسأله و ظرفیت‌ها و رساندن آنها به یکدیگر جلوه واقعی تحقق هدف حلقه‌های میانی گفتمان است.

وی راهیان نور را یکی از بهترین و موفق ترین مصداق‌های تحقق حلقه‌های میانی دانست، گفت: بسیاری از صندوق‌های خیره، صندوق کمیته امداد و… نیز از نمونه‌های موفق محسوب می‌شوند.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری لایه دوم حلقه‌های میانی را گفتمان سازی دانست و گفت: جهت گیری ها و الگوسازی‌ها و تعیین و تبیین کارگروه‌های مناسب برای حلقه‌های میانی از کارکردهای مهمی است. ما در مرکز باید چگونگی نقش حلقه‌های میانی در حکمرانی کشور را تبیین کنیم که نیازمند الگوسازی و تبیین و تشریح دارد.

خیاطیان در پایان شناسایی و احصاء مشکلات کشور را دارای اهمیت ویژه دانست و افزود: در کلام معظم رهبری این نکته مطرح است که حلقه‌های میانی، باید ظرفیت‌های مردمی را بر اساس ساز و کاری شناسایی و سپس توانمند کنند. ایده‌های مردمی نیازمند ساز و کار خلاقانه هستیم که ظرفیت‌های مردمی را توانمند کند. مسئولیت حلقه‌های میانی، مردمی کردن حکمرانی و زمینه سازی برای حضور مردم در کشور است و وظیفه ما در مرکز بررسی‌ها، پای کار آوردن دولت است.

کد خبر 5495955

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha